Over Kris


Kris De Schutter ( °1961)

Al heel mijn leven ben ik gefascineerd door essentie, contact en communicatie. Mensen begeleiden naar meer liefde en levenskwaliteit is mijn grote passie en mijn talent.

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al op zoek naar waar het leven echt om gaat. Ik zocht zowel in psychologische, als in spirituele stromingen.

Toen ik 15 was ging ik voor het eerst in psychotherapie omdat ik zelf met een aantal thema's worstelde, maar ook omdat ik geïntrigeerd was door hoe ik, en wij mensen allemaal, in mekaar steken.

Vanaf 1979 volgde ik doorlopend opleidingen, trainingen, vormingen in de richting van psychologie en communicatie: oa. gestalttherapie, lichaamsgerichte therapieën (bondingtherapie, bio-energetica, tantra,...), client centered, psychosynthese, transactionele analyse, contextuele psychologie, systeemdenken, psychoanalyse, transpersoonlijke psychologie, familieopstellingen,...

Op het gebied van spiritualiteit ben ik ook een intense tocht gegaan. Verschillende retraites, reizen, en workshops, oa in de Findhorn Foundation in Schotland, hebben mij inzicht en helderheid gebracht. Deze paden hebben mij mee gevormd tot wie ik nu ben en waar ik nu voor sta.

In 1995 kwam ik de School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe in Utrecht (NL) tegen. Liefde op het eerste zicht.

Dit was absoluut wat ik zocht: om vanuit het diep spiritueel uitgangspunt dat je als mens al heel bent, naar mezelf en naar mensen te kijken. Je moet niet meer compleet worden, je bent het al.

Deze transpersoonlijke stroming -die diepe psychologische inzichten koppelt aan Tibetaans Boeddhistische uitgangspunten- raakt me nog steeds heel diep en is nog altijd de basis van waaruit ik mijn mooie werk doe. Ik volgde daar de 6-jarige opleiding tot Zijnsgeoriënteerd therapeut en assisteerde deze opleiding nog vele jaren.

Sinds 2008 ben ik me gaan verdiepen in de wereld van coaching in organisaties. Ik coachte mensen in outplacement- en in loopbaantrajecten. Ik volgde ook coachopleidingen.

Ik gaf sinds 1996 vele workshops aan groepen over relatievorming, assertiviteit, seksualiteit, Tantra, omspringen met emoties, zelfvertrouwen, meditatie, maar ook coachingsopleidingen en trainingen.

Intussen heb ik sinds 1995 mijn eigen praktijk, waar ik met veel plezier, passie en met een groot hart mensen individueel en in koppel begeleid.