Therapie

Het hart is onwaarschijnlijk gevoelig, en tegelijk onverwoestbaar.  (Boeddhistische uitspraak)

Individuele begeleiding

Bij mij kan je terecht om te leren omspringen met jezelf, met je emoties en met wat je tegenkomt in zware periodes in je leven. Als je je angstig of depressief voelt, of erdoor zit, of met woede of een burn out worstelt,... ben je heel welkom.

Hiervoor zijn er als het ware levensrecepten.

Ik begeleid je op een heldere, scherpe en professionele manier. Maar altijd met een groot mild hart. Ik beschouw mezelf als een ervaren gids. Ik kan buigen op tientallen jaren ervaring in het zelf volgen van verschillende bewustzijnspaden, maar ook door veel mensen in groepen, individueel of in koppel te begeleiden.

Ik heb zelf veel geleerd door verhalen en beelden. Die vertel ik graag ter verduidelijking van psychologische-, of zingevings- of levensvraagstukken.

Maar niet alleen als het leven lastig is, kan je bij mij terecht, ook als je al gelukkig bent, en je wil nog gelukkiger zijn, bied ik paden van verdieping aan,... naar essentie.  

Relatiebegeleiding

Een echte liefdesrelatie is de hoogste levenskunst. Het vraagt van je dat je je teerste teerheid en je wildste wildheid, je geloof, je vertrouwen, je zelfkennis, je geest, je hart, je verstand, je seksualiteit, je kwetsbaarheid, je kracht, je communicatievaardigheden...investeert. Zijn jullie bereid telkens de liefde de hoogste prioriteit te geven.

Een partnerrelatie kan het mooiste zijn wat er bestaat, maar tegelijk ook het lelijkste.

Als je in je relatie vastloopt of tegen lastige dingen aanbotst of je wilt graag dat er iemand met professionele, maar tegelijk ook milde blik meekijkt, kan je bij mij terecht. 

Graag begeleid ik jullie met veel aandacht en aanwezigheid en expertise in deze fragiele tocht. Samen kunnen we in een sfeer van helderheid en openheid op zoek gaan naar de waarheid in jullie relatie.

De waarheid is als een diamant. Het is het mooiste wat er is, maar ook het hardste wat er is en het snijdt overal doorheen.

Soms is het krenkend of kwetsend om toe te geven dat je als koppel ergens vastloopt en er niet meer samen uitgeraakt. Dan is er veel moed voor nodig om iemand onbekend mee te laten kijken in de diepte van hoe je relatie draait. Dat vraagt dan veel vertrouwen, en ergens overgave. Het geeft wel aan dat je je relatie waardevol genoeg vindt om stappen te zetten die niet evident zijn.

Ook als je relatie goed loopt, en je samen gelukkig bent, mag je beroep op me doen. Een blik van buitenaf van iemand die onpartijdig en fris meekijkt, kan een inspirerende impuls of nieuw elan geven om jullie samenzijn op een nog dieper niveau te laten openbloeien. Je hoeft niet te wachten voor er problemen zijn om in je relatie te investeren. (Je auto hoeft ook niet stuk te zijn voor je hem een nazicht gunt.)